sábado, 25 de abril de 2009

27 D'ABRIL DE 2009 : 50è ANIVERSARI DE LA CONSAGRACIÓ DEL COL.LEGI BALMES, DE SANT BOI DE LLOBREGAT, A L'IMMACULAT COR DE MARIA




El dilluns, dia 27 d'abril d'enguany es compleix el 50è aniversari de la Consagració, del Col.legi Balmes, de Sant Boi de Llobregat, a l'Immaculat Cor de Maria.
En aquell acte, van participar-hi tots els alumnes de l'escola, des dels més petits fins els de l'últim curs de Batxillerat Superior , i els de Comerç.
A les 10:00 hores del matí, els alumnes van assistir a la Misa que va celebrar el rector de la Parroquia de Sant Baldiri, mossèn Francesc Fradera i Vallès, i en el seu decurs es van llegir els compromisos de la Consagració, que van acceptar tots els alumnes. Finalitzat l'acte religios, es van traslladar, amb els seus respectius professors i quadre directiu, al Camp d'Esports del F.C.Santboià, on es van celebrar diferents jocs i proves d'habilitat entre els alumnes, i va acabar en un interessant partit de futbol , entre dos formacions d'alumnes de 2n., 3r i 6è curs de Batxillerat, que va resultar molt disputat i va ser presenciat per tota la resta de l'alumnat.
"3º MEJORES NO HAY"
Els alumnes de 3r. curs de Batxillerat, d'aquell curs escolar 1958-59, pocs dies després, es van distingir per un curios episodi que fins i tot, a dia d'avui, encara ho recorden, i forma part de la seva particular manera d'anomenar-se. Resulta que l'establiment d'electrodomèstics de l'alcalde Josep Milà i Gelabert, era concessionàri de la marca PHILIPS, coneguda pel famos "eslogan" de "PHILIPS, mejores no hay" . Un dels companys, va tenir l'encertada ocurrència de fer-se amb un bon grapat de tiretes publicitàries amb la llegenda "MEJORES NO HAY", i va completar-les afegint, en primer terme "3º". En un moment donat, una vegada acabada la feina, va pujar fins el pis superior de l'edifici i va deixar anar totes les tiretes, que en la mesura que anaven caiguent, s'escampaven per arreu de dins l'escola. L'empastifada ja us la podeu imaginar. Va resultar un episodi ben sonat, i des d'aquell moment, sempre han estat coneguts com els de "3º Mejores no hay". Cada any, -- ja en fa onze -- es reuneixen en una trobada de convivència que dura tota la jornada, i quan encarreguen un pastís per les postres, amb lletres de xocolata hi figura aquesta llegenda. Aquests companys son: Xavier Balaguer i Piñol, Antoni Bellver i Pérez, Joan Bisbal i Olivé, Rafael Fernández i García, Vicenç Gandía i García, Joan Jordana i Ollé, Robert Montguillot i Farrés, Jesús Palomero i Montes, Antoni Peñalver i Coma, Jaume Pujadas i Rosich, Joaquim Ramos i Miranda, César Revenga i López i Joan Vendrell i Campmany. Malauradament, ja no estan entre nosaltres, els recordats companys Francesc Morante i Fontellas, i Pere Sanmartí i Chaure.


No hay comentarios: