martes, 30 de septiembre de 2008

DOS SOPARS AMB DINER PÚBLIC: 732 EUROS

Ho llegeixo en un diari i no m'ho puc creure: " DENUNCIEN SOPARS CARS A L'HOSPITALET. - CiU va denunciar ahir que factures com un sopar per a dues persones per 732,19 euros no s'adiuen amb el pla d'austeritat de l'Ajuntament". Jo, que vaig treballar uns anys al "Diario de Barcelona", soc conscient de que, a vegades, es poden colar "duendes" en una noticia. D'ací que vaig voler fer una comprovació, i malauradament es va confirmar .
Ahir, sense anar més lluny, vaig assistir a la conferència "Els objectius del Mil.leni" que el Sr. Xavier Guerrero , de l'Associació per a les Nacions Unides d'Espanya, va pronunciar en el saló d'actes de l'Hospital Sant Rafael, Va estar una de les poques conferències que no m'ha envaït el son. Molt interessant, profitosa i recomenable a tothom. A la cimera del Mil.leni, que es va celebrar l'any 2000, el conjunt dels Estats membres de les Nacions Unides van aprovar l'anomenada Declaració del Mil.leni, que entre altres , es van comprometre a alliberar a la humanitat de la guerra, la pobresa extrema i l'amenaça de viure en un planeta malmés per l'activitat humana. Es van donar a conèixer xifres que feien fredor, com els mil.lers de nens que cada dia moren de fam en el mon, per citar només un dels molts referents. I quan ens assabentem que dos servidors públics de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, van sopar fent una despesa amb diners públics de 732 euros, perdoneu que us digui que vaig sentir dins meu una extranya reacció química de ràbia i impotència per no dir una altra cosa més punyent.
Precisament ara, quan ja portem cert temps sentint parlar de crisi; quan alguns càrrecs electes de les diferentes Administracions Públiques anuncïen que es congelaran els sous (sueldos, en castellà, no interpreteu malament), resulta que a l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) es poden permètre, fins i tot, el luxe de "lligar els gossos amb llonganisses".
Els diners gastats en el sopar per aquelles dues persones, és el salari mensual de molts treballadors de l'Estat espanyol. És possible que el cambrer que els va servir l'àpat, guanyi un xic més per treballar tot un mes. La majoria de pensionistes d'aquest pais, no arriben als 732 euros mensuals. I ja no parlem de les vidues, ni tampoc de les persones amb minusvalidesa, que plegats han de fer, tots ells, caps i mànegues per arribar a final de mes amb unes ridícules pensions, i que l'Estat no pot dignificar amb millor quantia perque diuen que les disponibilitats econòmiques no ho permeten. Mentre, aixó si, dos panxacontents de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, projectant una imatge de que no havien menjat mai calent fins que van accedir en el càrrec que ara ocupen, es van reventar 732'19 euros dels diners que paguen, amb els seus impostos, i a costa de molts sacrificis, els veïns d'aquella ciutat. Penso que aquests honrats ciutadans, no es mereixen estar representats per a aquestes persones, i el partit politic al que pertànyen, els tindrien que obligar a reposar, de la seva butxaca, aquests diners expoliats als seus ciutadans. Jo dino i sopo cada dia, i ho pago de la meva butxaca, fins i tot si alguna vegada -- ara fa un munt de temps-- ho faig en un restaurant.

9 comentarios:

Anónimo dijo...

Probablement, amic meu, sopars i dinars d'aquest import o similar també s'hagin pagat en l'ajuntament del nostre poble en comú. És una auténtica vergonya i aquest fet està a l'ordre del dia i no es tenen mirament amb els diners dels ciutadans... Només cal veure el darrer Viure Sant Boi per veure a on ha estat tot l'equip de govern reunit durant uns dies a costa del contribuient com si no haguessin llocs a Sant Boi per fer-ho...

Anónimo dijo...

Será que en Sant Boi los que gobiernan también son del mismo partido que en Hospitalet

Anónimo dijo...

Pués si, junto a ICV, ERC i CIU. ¡Ay! ¡¡¡El rico panal de miel!!! Debe ser eso de la erótica del poder.

Anónimo dijo...

Luego se quejan los políticos de que la gente va cada vez menos a votar.

Anónimo dijo...

Amic Vendrell, m'ha agradat molt el teu article. Els que vam fer el batxillerat al Balmes, i de manera molt especial, aquell 3r. curs de ara fa cinquanta anys, (3º Mejores no hay), anteposant el curs a l'eslògan de PHILIPS, som gent collonuda. ¡Endavant i canya a tots aquests vividors!

Anónimo dijo...

El mal ús dels fons públics per part dels polítics taca la democràcia i hauria d'avergonyir el que els realitza.

Anónimo dijo...

Yo soy camarera en un conocido restaurante de Sant Boi, en donde, con mi salario no me permitiría comer a la carta. He visto a regidores del ayuntamiento de Sant Boi gastarse facturas similares que rondan estas cantidades y de manera reiterada que paga el ayuntamiento que somos todos. Y he visto a otros -muy pocos y hace tiempo que nos lo veo- pedir un menú del día para invitar a otra persona de fuera de Sant Boi. La crisis no es igual para todos y no es justo.

Manuel Rojas Gil dijo...

He recibido esta dirección de su bloc,a través de una persona que no conozco, pidiendome explicaciones sobre su comentario del equipo de gobierno de Sant Boi,pues soy Manuel Rojas, concejal de Cs, y de la oposición. Que he denunciado el despilfarro y los salarios en el Viure Sant Boi.
Toda la información que me pueda hacer llegar se lo agradecería.
Mi dirección es ciudadanos.santboi@gmail.com

Joan Vendrell i Campmany dijo...

Sr. Manuel Rojas. He quedado gratamente sorprendido por las muchas respuestas recibidas a raíz de mi aportación al blog de fecha 30 de setiembre pasado. Si consulta todas mis anteriores aportacions y la posterior, comprobará que la finalidad de este blog es la divulgar noticias de interés relacionadas con las personas con enfermedad mental y/o discapacitadas. Sin embargo, puedo asegurarle que sentí tanta impotencia y frustación cuando leí la escueta noticia de aquel despilfarro del Ayuntamiento de l'Hospitalet, que no pude contenerme. Y después de asegurarme de que era cierto, arremetí con mis mejores armas. La divulgación y sus correspondientes reflexiones. Y lo que son las cosas, criticando lo que ocurrió en casa del vecino, resulta que la mayoría de respuestas han sido de personas amigas de Sant Boi, entre ellos algún regidor del actual gobierno municipal como también alguno de anteriores legislaturas. Y todos condenan estos comportamientos, incluídos los que ocurren en nuestro municipio de Sant Boi de Llobregat, en que al parecer, por comentarios recibidos, también se han prodigado casos similares, esto sí, sin darme nombres ni apellidos.