domingo, 12 de octubre de 2008

MÉS RESPECTE, PER FAVOR, MOLT HONORABLE SR. JORDI PUJOL

Després d'un esmorzar organitzat pel Centre d'Estudis Jordi Pujol, en que havia estat convidat Toni Soler, per debatre sobre la imatge actual dels polítics, l'expresident de la Generalitat de Catalunya, Molt Honorable Sr. Jordi Pujol i Soley va renyar públicament al director del programa d'humor polític de TV-3 "POLONIA", per la satirització que l'actor Toni Alba fa del Papa Benet XVI. Fins aquí res a dir. Però amb la panxa ben plena Pujol, que estava acompanyat de la seva dona, encara va anar més enllà, en reafirmar, davant Soler, que " Aquest Papa no és aquest IMBÈCIL que presenteu".
El dissabte, 27 de setembre passat, es va enregistrar un dels molts i habituals intercanvis d'insults en la secció del programa de Telecinco "La Noria". Maria Antonia Iglesias va obsequiar a Miguel Angel Rodríguez amb la finesa de "Eres un machista y un cabrón", i Rodríguez, per no ser menys, es va despatxar dient-li que ella "era una imbécil." El presentador , Jordi González, va donar per finalitzat el programa en aquell mateix moment.
No fa pas gaire, una altra joia política del nostre recent passat, Felipe González, va manifestar, en un acte públic, a Málaga, que " afirmar ser más moderado y razonable que el presidente del Ejecutivo José Luís Rodríguez Zapatero, como hizo recientemente en una entrevista el candidato a la Presidencia del Partido popular, Mariano Rajoy, sólo se le ocurre a un imbécil".
Ben poc ens aturem en pensar, la majoria de nosaltres, quan utilitzem la paraula imbécil como a insult, que la imbecilitat es una patologia definida clínicament com una forma de retard mental, a meitat de camí entre l'anomenada debilitat mental i la idiotesa. L'edat mental de les persones que la pateixen, oscila normalment entre els dos i sis anys, mentre que el seu coeficient intelectual varia entre els cinquanta i vint-i-cinc.
Malauradament, en un pais com Espanya, on històricament hi han predominat les places de braus a les universitats, l'insult utilitzant termes referits a la malaltia mental i la discapacitació, ha estat i continua essent una constant. "Estás loco", " Eres un imécil", "Pareces un subnormal", i un llarg etcètera, ho escoltem cada dia, cada moment, a tot arreu. Les persones que aquestes expresions ens corfereixen, ja estem curats de tant sentir-ho. A fi de comptes estem a Espanya, al pais de la incultura. Però les paraules de Jordi Pujol, utilitzant aquest termini insultant, quan per les referències de que disposo, sembla ser que és una persona molt compromesa amb els més desfovorits, i en especial amb els que pateixen malaltia mental i discapacitats, em va fer remoure l'estòmac, potser per donar-se la circumstància de que ho va dir el passat dia 10 d'aquest mes d'octubre, "Dia Mundial de la Salut Mental". De ben segur que va ser per aixó.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Pujol no tenía que haber empleado nunca esta expresión, porque ha herido sentimientos. A fin de cuentas el Papa es un personaje más en nuestras vidas cotidianas. Vive con como un jefe de Estado, tiene su guardia personal y dicen que es el sucesor de San Pedro.Con todos mis respetos, el Papa no es ni debe ser un intocable.

Anónimo dijo...

Al Jordi Pujol se li va escapá dir aixó de imbécil de la mateixa manera que al Rajoy va dir: "Mañana tengo el coñazo de la desfilada". No cal donari més importancia, perque aixo son cosas que pasan.

jordi dijo...

Doncs si t´ ha dolgut el comentari del Molt honorable, mira aquest video, on la DGT tractava d´ imbècils als que es maten amb accidents de trànsit.
http://www.youtube.com/watch?v=5fs3i2WrYyc

Lamentable veritat??