miércoles, 22 de octubre de 2008

CARRER DE SANT BENITO MENNI

Recordo que, el dia abans de volar a Roma, per assistir, el 21 de novembre de 1999 a l'acte de canonització del Pare Benito Menni, vaig entrar pel Registre d'Entrada de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, la petició de canvi de nom del carrer que separa els dos hospitals psiquiàtrics, per tal de que la seva toponimia fos la correcta, és a dir : SANT BENITO MENNI.
El Ple de l'Ajuntament ho va aprovar, i pocs dies despres es van canviar els antics rètols de l'esmentat carrer per noves plaques de marbre amb la denominació actualitzada." Carrer de Sant Benito Menni"
Nogensmenys, amb el pas del temps, no es feien les corresponents rectificacions en els plànols , comunicacions, informes, noticies, etc. que sortien de l'Ajuntament. Vaig advertir-ho de paraula i per escrit un munt de vegades, sempre que ho constatava. De paraula em deien que ho esmenarien. Per escrit no em van contestar mai. Amb el pas dels anys em vaig cansar. Vaig caure víctima de la " política del cansancio y del desgaste", malgrat que aquest procediment sortosament cada vegada sembla anar disminuïnt a les Administracions Públiques. I jo sigui dit de pas, históricament , a la Casa Gran tinc assolida certa fama de "mosca cojonera". Pero en aquests últims temps , en repetir-se sovint la toponimia equivocada, entre les informacions del nou hospital que estan construïnt darrera de "Sant Joan de Deu. Serveis de Salut Mental"; el Congres Internacional en Salut Mental; els protocols de Sant Boi com a referent en Salut Mental i d'altres noticies relacionades, he considerat que havia arribat el moment de tornar a "desenterrar el hacha de guerra", utilitzant, aquesta vegada, un procediment que sembla ser funciona. La bústia del ciutadà, a la pàgina web de l'Ajuntament. Als pocs dies, tenia contestació satisfactòria per correu electrònic, en informar-me " ...que gràcies a la seva comunicació s'ha pogut detectar la incidència que ens exposa i evitar que es torni a repetir. Per aquest motiu hem donat les instruccions oportunes al departament de Comunicació per que ho tinguin en compte"
Atès que aquest vial és indigne de portar el nom d'aquesta portentosa figura de l'Hospitalitat, pel que fa a bruticia en el terra i parets grafitades i guixades de manera continuada, el menys que es pot demanar és que, des de l'Ajuntament, es respecti la seva correcta toponimia. Penso que aquesta vegada, despres de vuit anys, ho aconseguirem. Deu ens escolti.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Vendrell, tens més moral que "El Alcoyano"